Tek Mesajı Görüntüle
Old 15-09-24, 12:09 #1
Nyks
Kimseyle yarışmak ilgimi çekmiyor. Umarım hepiniz kazanırsınız...
Nyks Kullanıcısının Avatarı

Üyelik Tarihi: 07-09-24
Üye No: 3
Mesajlar: 2,432
REP Puanı : 10
@Nyks
Biyolog: Tanimi, Gorevleri Ve Is Alani

Biyoloji, yasam formlari, kendi aralarinda etkilesim bicimleri ve bir arada bulunduklari ekosistemin incelenmesinde uzmanlasmis bilim dalidir. Biyolo, Biyolojinin farkli dallarinda calisan bilim adamlarini kuresellestirmek icin kullanilan bir genel terimdir. Bu profesyoneller cogunlukla uc alanda uzmanlasirlar ve bu alanlar asagidaki gibidir:
• Botanik bitkilerin incelenmesi,
• Zooloji, hayvanlar aleminin incelenmesi,
• Mikrobiyoloji, mikroplarin ve tek hucreli organizmalarin incelenmesi,
Biyolojinin diger bazi alt kategorileri, organizmalarin incelendigi olcege, organizmalarin turune ve onlari incelemek icin kullanilan yontemlere gore siniflandirilabilir. Calismalari ayni zamanda Tip, Tarim ve cevre calismalari alanlariyla da yakindan ilgili olabilir. Biyologlar, bu dunyada yasayan organizmalarin cesitli yonlerini inceler. Arastirmalari cogunlukla organizmalarin nasil yasadigini, gelistigini ve birbirleriyle nasil etkilesime girdigini kesfetmeye ve aciklamaya, canlilari daha fazla calisma icin kategorilere ve alt kategorilere ayirmaya odaklanir. Ayrica canli organizmalarin ic isleyisini anlamaya yonelik arastirmalar yapabilirler.


Biyolog: Tanimi, Gorevleri ve Is AlaniBir biyologun calismasi iki farkli ortamda gerceklestirilir: laboratuvarlarda ve saha calismalari yaparken acik havada. Uzmanliklarina bagli olarak, birinde veya digerinde daha fazla zaman harcayabilirler. Ornegin, mikrobiyologlar calisma zamanlarinin cogunu bir laboratuvarda gecirirken, Deniz Biyologlari zamanlarinin buyuk bir bolumunu sahada calisarak gecirebilirler. Biyologlar icin en yaygin istihdam kaynagi devlet daireleri ve ajanslari, cevre danismanlik sirketleri, kimya, ilac ve biyoteknik sirketler ve universitelerde bulunur.


Biyologun Birincil mluluklari
Biyologlarin tamamlamasi gereken ortak gorevleri vardir ve bu gorevler asagidaki gibidir:
• Organizmalarin birbirleriyle ve cevreleriyle etkilesimlerine iliskin biyolojik verilerin toplanmasi ve analiz edilmesi
o Veri toplamak icin arastirma yapmak,
o Dogal ortamlarinda gelisen canli organizmalari gozlemlemek,
o Davranissal deneyler yapmak, cevresel verilerin ve orneklerin toplanmasi,
o Insan faaliyetlerinin dogal ortamlar uzerindeki etkisini incelemek,
• Biyolojik arastirmalarin planlanmasi ve yurutulmesi
o Gozlem icin parametrelerin ayarlanmasi,


Nyks şu anda çevrimiçi
Alıntı ile Cevapla