Tek Mesajı Görüntüle
Old 15-09-24, 12:09 #4
Nyks
Kimseyle yarışmak ilgimi çekmiyor. Umarım hepiniz kazanırsınız...
Nyks Kullanıcısının Avatarı

Üyelik Tarihi: 07-09-24
Üye No: 3
Mesajlar: 2,432
REP Puanı : 10
@Nyks
Biyologlar arastirma yaparken ekipler halinde calisirlar ve bu ekipler genellikle doktora derecesine sahip bir Biyolog tarafindan yonetilir, diger uyeler yuksek lisans ve lisans ogrencilerini icerebilir. Bu calisma yontemi, gelecegin Biyologlari ve adaylarinin is basvurusunda bulunmak icin ihtiyac duyduklari gerekli deneyimi edinmelerinin bir yolu olarak hizmet eder. Cogu isveren, saha veya laboratuvar calismalarinda en az 3 yillik arastirma deneyimine sahip Biyologlar arar. Universiteler ve diger akademik bolumler, basvuru sahiplerinin arastirma ekiplerini yonetmeleri icin doktora sonrasi arastirma deneyimi gerektirir.



Biyoloji Nedir?
Biyoloji, bir bitki, hayvan veya mikroorganizma olsun, canli olan veya bir zamanlar yasamis olan her seyin incelenmesidir, kisacasi hayatin incelenmesidir. Biyoloji kelimesi, Yunanca “bios†(yasam) ve logos (calisma) kelimelerinden tureyen bir kelimedir. Genel olarak biyologlar, canli organizmalarin yapisini, dagilimini, evrimini, kokenini, gelisimini incelemektedir.
Biyoloji onemlidir cunku canlilarin nasil calistigini, nasil islev gorduklerini ve cesitli seviyelerde etkilesime girdigini anlamaya yardimci olur. Biyolojideki ilerlemeler, bilim insanlarinin hastaliklar icin daha iyi ilaclar ve tedaviler gelistirmelerine, degisen bir ortamin bitkileri ve hayvanlari nasil etkileyebilecegini anlamalarina, buyuyen insan nufusu icin yeterli gida uretmelerine ve yeni yiyecekler yemenin veya bir egzersiz rejimine bagli kalmanin vucuda nasil etkiler olabilecegini tahmin etme gibi seyler yapmasina yardimci olur.


Modern Biyolojinin Temel Ilkeleri

Manage Science kitabina gore modern biyolojiyi birlestiren dort ilke vardir ve bunlar asagidaki gibidir:


• Hucre teorisi, tum canlilarin temel birimi hucre adi verilen temel birimlerden olustugu ve tum hucrelerin onceden var olan hucrelerden geldigi ilkesidir,


• Gen teorisi, tum canlilarin DNA’ya, hucrelerin yapilarini ve islevlerini kodlayarak bir sonraki nesile gecen molekullere sahip oldugu ilkesidir,


• meostaz, tum canlilarin, organizmalarin cevrelerinde hayatta kalmalarini saglayan bir denge durumunu surdurmesi ilkesidir,
• Evrim, tum canlilarin cevrelerinde daha iyi hayatta kalmalarini saglayan ozelliklere sahip olacak sekilde nasil degisebilecegini aciklayan ilkedir.
Bu ozellikler, dogal secilim adi verilen bir surecle secilen organizmanin genlerindeki rastgele mutasyonlardan kaynaklanir. Dogal seleksiyon sirasinda, cevrelerine daha uygun ozelliklere sahip organizmalarin hayatta kalma oranlari daha yuksektir ve daha sonra bu ozellikleri nesillerine aktarir.


Nyks şu anda çevrimiçi
Alıntı ile Cevapla