Pastahane poğacası
|
|
✨Pastane poğaçası✨
❗️Su bardağı ölçüm 220 ml, çay bardağı ölçüm 125 ml❗️
Malzemeler :
- 250 gr yumuşamış tereyağı
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta ( birinin sarısı üzerine)
- yarım paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
İç harcı için :
- beyaz peynir
- kaşar
Üzeri için :
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağı
Yapılışı :
İlk önce hamur yoğurulur ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Üzeri kapatılarak 45 dakika bir saat mayalanmaya bırakılır.
Ardından mandalina büyüklüğünde parçalar alınır ve elle alınır.
Aralarına peynir konulur yuvarlak form verilir ve aralıklı olarak tepsiye dizilir.
20 dakika tepsi mayası verilir.
Daha sonra üzerlerine yumurta karışımı sürülür ve çatalla üzerleri çizilir.
200 derecede pişirilir.
❗️Not : bu tarif tam 2 tepsiliktir.
Ben bir tepsisini kaşarlı bir tepsisini beyaz peynirli yaptım.
|