Tek hamurdan tatlı tuzlu kurabiye
|
|
Tek Hamurdan Tatlı Tuzlu Kurabiye
125 gr.margarin veya tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ılık su
1 yumurta (sarısı içine akı dışına)
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 y.kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı k.tozu
1 tatlı kaşığı sirke
Yaklaşık 5 su bardağı un
Tatlı kurabiye için
2 y.kaşığı pudra şekeri
Fırından çıktıktan sonra bulamak için 1 y.kaşığı pudra şekeri,1 çay kaşığı tarçın
Tuzlu kurabiyelerin üzeri için yumurta akı ve susam
Hamur için yumuşamış margarin,yumurta sarısı,sıvıyağ,tuz,sirke,pudraşekeri ve su iyice karıştırılır.Ardından kontrollü olarak un ve K.tozu eklenir ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.Hamur iki ayrılır birinin içine iki y.kaşığı pudra şekeri ilave edilip tekrar yoğurulur.Hamurdan misketten büyük olacak şekilde parçalar yuvarlanıp tepsiye dizilir.Tuzlu hamura tezgahta silindir şekli verilip bıçakla üçgen kesilir.Önce yumurta akına sonra susama batırılıp tepsiye dizilir.180 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü pembeleşene kadar (bir tık kızarsın yoksa içi hamur kalır)pişirilir.Tatlı kurabiyeler için 1 y.kaşığı pudra şekeri,1 çay kaşığı tarçın karıştırılır ve kurabiyeler bu karışıma bulanır.Çok bulaşık çıkmadan,tek tepside kurabiyelerimiz servise hazır .Deneyecek olanlara şimdiden Kolay gelsin🥰
|