Mum çiçeği; güneş alan, ılık ortamları seven bir bitkidir. Aydınlık ancak doğrudan güneş ışığı almayan ve klimadan uzak bir köşeye yerleştirilmesi gerekir.
Mum çiçeğinin kışın 2 haftada 1 ve yazın haftada 1 olmak üzere oda sıcaklığında dinlendirilmiş suyla sulanması gerekir. Sıcak günlerde ise mum çiçeğinin yapraklarına su sıkılması fayda sağlayabilir.
Mum çiçeğine 3 ila 4 ayda bir besin ilavesi verilmesi gerekir. Bitkiye gübre vermek için ilkbahar ayları en uygun zaman dilimi olsa da, çok fazla gübre kullanmamaya özen gösterilmelidir.
Mum çiçeğinin her iki yılda bir ilkbahar aylarında daha geniş bir saksıya alınması ihmal edilmemelidir. Saksı değişikliği esnasında yeni çıkan sürgünlere dokunulmamalıdır.
Mum çiçeği genellikle ilk yılında çiçek vermesine karşın bazı durumlarda 2-3 yıl beklemesi söz konusu olabilir. Bitkinin çiçeklenmesi ise bitkinin budanmasına ve yaşına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Mum çiçeğinin eski ve kurumuş dallarının budanması gerekir. Bu sayede yeni çiçeklerin oluşması için zemin hazırlanabilir. Ancak, budama işlemi kuruduğundan emin olan dallara uygulanmalıdır.
Genellikle ilkbahar sonunda budama yapılmakla birlikte bu sürenin yaz sonuna kadar uzaması mümkün olabilir
|