Forum Rüya - Hayalinizdeki foruma hoş geldiniz!  

Geri Git   Forum Rüya - Hayalinizdeki foruma hoş geldiniz! > Kültür ve Sanat Forumları > Eğitim - Öğretim Forumları > Meslek Tanıtımları
Kaydol Yardım Topluluk Takvim Bugünkü Mesajlar Ara


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Fermantasyon Bölümü Nedir Tanıtımı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
9

Yeni Konu Aç  Cevapla
 
LinkBack Konu Araçları
Old 09-15-2024, 11:39 AM   #1
Kimseyle yarışmak ilgimi çekmiyor. Umarım hepiniz kazanırsınız...
Nyks Kullanıcısının Avatarı

Üyelik Tarihi: Sep 2024
Mesajlar: 2,633

KonuLar:
İtibar Gücü: 10
Rep Puanı: 10
Rep Derecesi: Nyks is on a distinguished road
Varsayılan Fermantasyon Bölümü Nedir Tanıtımı

Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Fermantasyon bölümünü seçmeyi düşünen adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Fermantasyon Bölümü – Mesleği hakkında bilgiler :

Fermantasyon Bölümü Tanıtımı:

Bu programın amacı, tarımsal ürünlerden mayalandırma yoluyla, sirke, alkollü içki, malt gibi gıda maddelerinin elde edilmesi işlemlerinde çalışacak ara insangücünü yetiştirmektir. Bu bölümü bitirenler fermantasyon teknikeri ünvanı ile gıda mühendislerine yardımcı olarak çalışırlar.

Programın Amacı: Fermantasyon programının amacı, tarımsal ürünlerden mayalandırma yoluyla sirke, alkollü içki, malt gibi gıda maddelerinin elde edilmesi işlemlerinde çalışacak ara insangücünü yetiştirmektir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Fermantasyon programının ilk yılında fizik, kimya, teknik resim, ikrobiyoloji gibi teknik ve temel bilim dersleri verilir. İkinci yılda ise çeşitli hammaddeler ve bunların işlenmesine ve pazarlanmasına ilişkin dersler okutulur.

Gereken Nitelikler: Bu alana girmek isteyen öğrencilerin kendilerini kimya, biyoloji ve tarım konularında iyi etiştirmiş olması gerekir.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Bu programı bitiren öğrenciler “Fermantasyon Teknikeri” ünvanını alırlar. Fermantasyon teknikeri, alkollü içkiler, turşu, boza, sirke gibi tarımsal ürünlerin kalitelerinin artırılması ve kontrolü ile ilgili işlemleri yürütür; bira gibi mayalı içkiler, sirke ve meyve suyu yapımı için tahıl ya da meyvelerin filizlendirilmesi,karıştırılması, preslenmesi ve mayalanması gibi işlemlerin planlanması ve ürütülmesinde gıda mühendisine yardımcı olarak çalışır.

Çalışma Alanları: Kamu kesiminde çalışmak isteyen fermantasyon teknikerleri daha çok Tekel Genel Müdürlüğüne bağlı, şarap, bira ve diğer içki fabrikalarında çalışabilirler. Aynı alanda faaliyet gösteren özel kesime bağlı üretim yerleri de bu teknisyenler için uygundur. Bu program mezunları kendi adlarına da küçük işletmeler açabilirler.
İmza Nyks
Nyks çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yer İmleri


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Kullanım Yetkileriniz
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB Code kullanımı Açık
Yüz İfadeleri kullanımı Açık
[IMG] kullanımı Açık
HTML kod kullanımı Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:56 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
ForumRuya.Com Sohbet