Forum Rüya - Hayalinizdeki foruma hoş geldiniz!  

Geri Git   Forum Rüya - Hayalinizdeki foruma hoş geldiniz! > Kültür ve Sanat Forumları > Genel Kültür - Sanat Forumu > Pratik bilgiler
Kaydol Yardım Topluluk Takvim Bugünkü Mesajlar Ara


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Balık Saklama Yöntemleri - Balık Nasıl Saklanır?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
5

Yeni Konu Aç  Cevapla
 
LinkBack Konu Araçları
Old 15-09-24, 07:09 #1
Kimseyle yarışmak ilgimi çekmiyor. Umarım hepiniz kazanırsınız...
Nyks Kullanıcısının Avatarı

Üyelik Tarihi: 07-09-24
Üye No: 3
Mesajlar: 2,373
REP Puanı : 10
@Nyks
Balık Saklama Yöntemleri - Balık Nasıl Saklanır?

balık saklama yöntemleri,
balık saklama koşulları,
balık nasıl saklanmalı,

Her mevsimde balığın güzel tadını hiç bozulmadan sofralarınızda görmek istiyorsanız balık saklama yöntemlerini de öğrenmeniz gerekir Balıklar sağlıklı bir şekilde nasıl saklanır, balık saklarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir merak ediyorsanız bu yazımızdan tüm bilgileri öğrenebilirsiniz



Balıklar genelde oda sıcaklığında(20oC) 20 saat süre ile tazeliklerinden bir şey kaybetmeden durabilirler Bu kış ayları için geçerli olup yaz aylarında klimasız mahallerde bu süre oldukça kısalır Eğer bu süre 20 saati geçecekse muhakkak temizlenip buzdolabına konulmalıdır Buzdolabının +5oC’lık hacminde 3 gün, tek yıldızlı buzdolaplarının buzluklarında ki, buranın sıcaklığı 0 ila -5oC arasındadır, 14 gün saklanabilir Daha uzun süreli saklamalar muhakkak üç yıldızlı buzdolaplarının -18oC’lık “deep-freeze”lerinde veya bağımsız “deep-freeze”lerde yapılmalıdır

*Deep-freeze”lerde saklama süreleri hamsi, sardalya gibi küçük balıklar için 3 aydır

*3 ila 4 adedi bir kilo gelen çipura, lüfer gibi balıklar için 5 ila 6 ay

*Ağırlığı 1 kilodan büyük balıklar için ise 6 ila 8 aydır

*-25o C’lik “deepfreeze”lerde ise bu süre yaklaşık P artar

Balıkların dondurulmadan önce temizlenmesi gerektiğini belirtmiştik Ancak hamsi, sardalya ve gümüş gibi balıklar bunun istisnasıdır Bu balıkların temizlenmeden saklanması gerekir

Dondurduğunuz balıkları çözdüğünüz taktirde tekrar dondurmamalısınız bakteri üremesi açısından sakıncalı olabilir Bu nedenle donduracağınız balıkları aile nüfüsunuza göre iki veya üç kişilik porsiyonları içeren öğünlere bölerek dondurmak yukarıdaki problemin halli için tavsiye edilir Balığı dondurmadan önce porsiyonlara bölüp aluminyum folyo veya asetat ile ambalajlamalı, ve üzerine balığın cinsini, dondurulduğu tarihi içeren bir etiket yapıştırmalısınız

Ambalajları önce buzdolabının 0 ila +5oC’lık bölümünce birkaç saat soğutmalı, daha sonra derin dondurucuya koymalısınız Bu işlem esnasında derin dondurucunuzu “şoklama” konumuna getirmelisiniz Balığı çözeceğiniz zaman ise, iri balıkları buzdolabının normal kısmına alıp bir gün dinlendirerek çözebilirsiniz Haşlanmış küçük karidesleri ise hemen sıcak suya atabilirsiniz


Nyks çevrimdışı
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yer İmleri


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Kullanım Yetkileriniz
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB Code kullanımı Açık
Yüz İfadeleri kullanımı Açık
[IMG] kullanımı Açık
HTML kod kullanımı Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:09


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
ForumRuya.Com Sohbet