Forum Rüya - Hayalinizdeki foruma hoş geldiniz!  

Geri Git   Forum Rüya - Hayalinizdeki foruma hoş geldiniz! > Kültür ve Sanat Forumları > Genel Kültür - Sanat Forumu > Pratik bilgiler
Kaydol Yardım Topluluk Takvim Bugünkü Mesajlar Ara


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kesme tahtalarını temizlemenin en pratik 6 yolu
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
29

Yeni Konu Aç  Cevapla
 
LinkBack Konu Araçları
Old 09-12-2024, 06:44 AM   #1
Kimseyle yarışmak ilgimi çekmiyor. Umarım hepiniz kazanırsınız...
Nyks Kullanıcısının Avatarı

Üyelik Tarihi: Sep 2024
Mesajlar: 2,633

KonuLar:
İtibar Gücü: 10
Rep Puanı: 10
Rep Derecesi: Nyks is on a distinguished road
Soris.gif Kesme tahtalarını temizlemenin en pratik 6 yolu

Hijyenin en önemli olduğu yerlerden birisi olan mutfakta kullanılan tahta, plastik ya da mermer gibi malzemelerden yapılan kesme tahtalarının da her zaman hijyenik olması, ailenizin sağlığını yakından ilgilendiriyor

Reader's Digest dergisi, mutfakta et, sebze, tavuk keserken kullandığınız kesme tahtalarınızı temizlemenin ve dezenfekte etmenin 6 akıllı çözümünü sunuyor

Kabartma tozu: Tahta ya da plastik kesme tahtalarını arasıra birer yemek kaşığı kabartma tozu, tuz ve su karışımından oluşan macun ile ovarak temiz tutabilirsiniz Daha sonra sıcak suyla güzelce durulayın

Ağartıcı: Kesme tahtalarının yüzeyini 2 litre suyun içine 1 çay kaşığı ağartıcı ilave ettiğiniz karışıma batırdığınız fırça ile ovun Küçük daireler şeklinde ovun ve karışımın tahtanın içine emmemesine dikkat edin Hafifçe ıslatılmış kağıt havlu ile silip kurutun, sonra temiz bir bezle hemen kurutun

Hidrojen peroksit: Yüzde yüz garantili bir bakteri öldürücü olan hidrojen peroksit ile kesme tahtanızın üzerindeki bakterilerin çoğalmasıyla savaşabilirsiniz Özellikle de et ya da tavuk kestikten sonra bu işleme daha çok ihtiyacınız olacak Kesme tahtanızın üzerindeki mikropları öldürmek için sirkeyle sirmek için kağıt havlu kullanın, sonra başka bir kağıt havluyu da hidrojen peroksitle temizlemek için kullanın Yüzde 3 oranında hidrojen peroksit kullanmanın zararsız olduğu belirtiliyor

Limon: Soğan doğradıktan, sarımsak ezdikten, çiğ ya da pişmiş et ve tavuk kestikten ya da balık hazırladıktan sonra kesme tahtalarınızın güzel kokmasını istemez misiniz? Kokudan kurtulmak ve kesme tahtalarınızı dezenfekte etmek için yarım limon ile tahtanın tüm yüzeyini ovun ya da şişeden dökeceğiniz seyreltilmemiş limon suyu ile yıkayın

Tuz: Ekmek tahtanızı ya da kesme tahtanızı su ve sabunla yıkadıktan sonra, tuza batırdığınız ıslatılmış bir bezle ovalayın Tahtalarınız daha parlak olacaktır

Sirke: tahta kesme tahtalarınızı temizlemek ve dezenfekte etmek için, her kullanımdan sonra sirkeyle silin Sirkede bulunan asetik asit, iyi bir dezenfektandır Ecoli, Salmonella ve Staphylococcus gibi zararlı mikroplara karşı etkilidir Tahtalarınızı asla su ve deterjanla yıkamayın, çünkü yüzeydeki tahta liflerin zayıflamasına neden olur Tahtalarınızın dezenfekte edilmesinin yanında içine sinen kokuların giderilmesine ihtiyacı varsa, üzerine biraz kabartma tozu sürün ve sonra spreyle üzerine seyreltilmemiş sirke sıkın Köpürmesini için 5-10 dakika bekleyin ve sonra temiz soğuk suya batırılmış bezle güzelce durulayın
İmza Nyks
Nyks çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yer İmleri


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Kullanım Yetkileriniz
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB Code kullanımı Açık
Yüz İfadeleri kullanımı Açık
[IMG] kullanımı Açık
HTML kod kullanımı Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:42 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
ForumRuya.Com Sohbet