!-- Arkaplanda ucan harfler by MARDINLI1986 Bitiş..
09-13-2024, 11:01 AM | #1 | ||
|
İstenmeyen Kokular - Kokuları Gidermek İçin Pratik Bilgiler
Soğan kokusunu ellerinizden çıkarmak için Evvelden haşladığınız patatesi mutfaktaki işiniz bitince elinize sürerek beş dakika kadar ovabilirsiniz Kaz, ördek ve av hayvanlarının eti ağır kokulu olanlar Bu kokularını gidermek için unla ovalamak ve yarım saat kadar unun içinde bırakmak lazımdır Av etinin hangisi olursa olsun fırında pişirmeden önce evvela haşlamalı, sonra soğan suyu, tuz, biber, arzu edilen baharatı karıştırıp, haşlanmış etin etrafına sürmeli, en son olarak da yumurta sarısını yoğurtla karıştırıp eti bu karışıma bulayıp, yağlanmış tepsiye koyup fırına sürmelidir Uzunca bir süre kullanılmayan eski çaydanlıklar Zamanla pek de hoş olmayan bir koku edinirler Bunu önlemek için en kolayı, içine bir parça kesme şeker koymaktır Karnıbaharın haşlama suyu Karnıbaharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığını farkedeceksiniz Kereviz pişirirken Kokusunu almak için içine biraz lahana turşusu koyun Turşu, kerevizin kokusunu alacaktır Lahananın pişerken pek de hoş olmayan bir kokusu Kokuyu önlemek için, lahanayı pişireceğiniz tencerenin içine, biraz ekmek içi koymak yeterlidir Yemeğe karışmaması için, ekmek içlerini küçük, temiz bir torba içinde koymanız, sonra alıp atmanız da size büyük kolaylık sağlayacaktır Ellerdeki sarımsak kokusunu çıkarmak için Avucunuza biraz tuz alıp, hafifçe nemlendirdikten sonra iyice ovalayın Sabunla da iyice yıkarsanız sarımsak kokusunun çıkmış olduğunu göreceksiniz Hatta soğan ve balık kokusunun da Soğan soyma Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sir***e batırırsanız, soğan kokusunun elinize bulaşmadığını göreceksiniz Balık kokusu Balık kokusunu tabaklardan, çatallardan, bıçaklardan çıkarmak hiç kolay olmazBalık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın Telve balık kokusunu emecektir Sonra bildiğiniz gibi bolca suyla durulayın Fırınınıza sinmiş kötü yemek kokuları Yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su ile doldurulmuş bir tava koyun Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın daha sonra soğumaya bırakın Buzdolabındaki nem Buzdolabındaki nemi almak için, dolaba içi tuz dolu bir kap konur Ağız kokusu Ağız kokusu için kahve çekirdeği çiğneyin |
||
Yer İmleri |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|